Startup Academy Editie 2 – Najaar 2017

Nieuws 29 May 2017
Alle nieuwsberichten

Op 28 september 2017 start de tweede editie van de Startup Academy bij HUBspot Leiden. Heb jij al tijden een écht briljant idee? Of brainstorm je weleens met je vrienden over dat ene gat in de markt? Wil je er ook echt iets mee doen? Dan is dit je kans. Meld je aan en start jouw eigen onderneming in 16 weken!

Als je je aanmeldt voor de Startup Academy wordt je 16 weken lang begeleid en krijg je 11 sessies, waarvan 2 optioneel, aangeboden om je idee te onderzoeken, verder te ontwikkelen en om te vormen tot een ready-to-go businessplan.

Schrijf je direct in! of bekijk eerst het hele programma hier onder. 

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma Startup Academy najaar

28/9     Sessie 1
Kick-off
o.a. Arthur van de Graaf

Leer de andere teams kennen, maak kennis met methodes als Lean Start-up & Design Thinking, pitch voor de eerste keer jouw idee & laat je inspireren door de verhalen van start-ups en pioniers die jou voorgingen!

12/10​​​     Sessie 2
Business Model Canvas 
Rody Vonk

We beginnen met het inzichtelijk maken van je huidige idee aan de hand van het Business Model Canvas. Dit biedt houvast en een referentiepunt voor alle sessies die hierop volgen. Het maakt ook direct pijnlijk duidelijk waar de knelpunten zitten, en daar komen we dan graag zo snel mogelijk achter!

19/10    Sessie 3
Speeddaten met coaches

Tijdens deze speeddate kun je met verschillende coaches in gesprek om advies in te winnen. 

26/10     Sessie 4 
Team & bedrijfsvormen
Michelle van Toor

Vaak een ondergeschoven kindje, maar een van de belangrijkste voorwaarden voor succes als start-up: team. Leer aan de hand van succesvolle ondernemingen en experts hoe je als start-up het onderwerp team moet benaderen. Heb jij alle vaardigheden en kennis in huis om jouw bedrijf tot een succes te maken?

2/11     Sessie 5
Valideren
Bram Alkema

Zonder testresultaten ben je net alle anderen: iemand met een idee. Tijdens deze sessie duiken we in het design thinking proces naar het minst favoriete stuk, valideren. Ofwel vraagtekens zetten bij alle aannames die je hebt geen in je business model. En dat is soms hilarisch, vaak pijnlijk, maar altijd een van de nuttigste en leerzaamste momenten!


Foto: Frederique de Paus

9/11     Sessie 6
Koop- & verkoopproces

Vorige week leerde je welke elementen van je business model nog wel wat werk (lees: validatie) kunnen gebruiken. Maar hoe pak je dat aan? Tijdens deze sessie gaan we in op het Minimum Viable Product/Proposition (MVP). Een manier om zo snel en efficiënt mogelijk je product te kunnen testen en op de markt te krijgen.

23/11     Sessie 7
Verdienmodellen

We keren terug naar het businessmodel canvas en zien hoe we de resultaten van o.a. onze validatie sessie in ons businessmodel verwerken. Daarnaast leer je dat je op meer dan één manier geld zou kunnen verdienen met jouw product/dienst.

23/11   Tussensessie (optioneel)
Roast & Toast (your businessmodel)

Een kritisch publiek van mededeelnemers, start-up founders en doorgewinterde ondernemers en jij in het midden. Want: feedback! Gelukkig ben je niet de enige, en is er aansluitend direct een borrel om de pijn te verzachten…

7/12     Sessie 8
Marketing
Ron Lameij

Verkoop jij een product of verkoop jij een ervaring? Leer de basistheorie achter marketing & sales en doe een eerste aanzet.


Foto: Frederique de Paus

11/12     Tussensessie (optioneel)
Stakeholder diner (coaches, partners & investeerders)

De perfecte maand voor een etentje met je partners in crime (mede deelnemers). Nog beter is het om tussen de bedrijven door toch nog even dat netwerk contact te kunnen aanspreken. Kan allemaal tijdens het stakeholder diner!

11/1     Sessie 9
Pitch
Eldridge Labinjo

Inmiddels heb je al meerdere malen gepitcht, dus de basis is gelegd. Maar nu is het tijd om een eindsprint te nemen richting jouw winnende pitch! Leer niet alleen wát je moet zeggen, maar ook hóe je je boodschap het beste verteld. Zowel met de pitch als tijdens intense Q&A’s.

25/1    Finale!
Final Event

This is it! De dag waarop alles op zijn plaats gaat vallen. Een feestelijke bijeenkomst met in het publiek stakeholders, partners, jouw vrienden & familie en andere geïnteresseerden. Tijdens het eindevent pitch je jouw verder ontwikkelde idee voor een multidisciplinaire jury. Het einde van de Startup Academy, maar het begin van jouw bedrijf!

Ja, ik doe mee!
Je kunt individueel meedoen of met een team. Er is plek voor 10 teams. We selecteren de startups op basis van: een volledig en serieus ingevuld aanmeldformulier en een intakegesprek bij HUBspot. Deelname kost 100 euro per inschrijving (een team is 1 inschrijving) voor de onkosten voor gebruik van de faciliteiten. De trainingen zelf worden aangeboden door HUBspot, Rabobank en GrantThornton.In aanvulling op de Startup Academy mogen deelnemers zich ook aanmelden voor een van de inhoudelijke trajecten. Deze trajecten worden uitgevoerd door partners die expert zijn binnen een bepaalde sector.

Waar je binnen de Startup Academy de bouwstenen van ondernemerschap leert, krijg je in het inhoudelijke track in 3 tot 5 sessies sectorspecifieke informatie met betrekking tot ondernemerschap.

Deze aanvullende trajecten zijn optioneel! Dit jaar kun je kiezen uit:

Vitaliteit & Leefstijl als medicijn en ondernemerschap
Partner(s): Centrum voor Vitaliteit, TNO, IQ

Ben jij ondernemer in het domein van vitaliteit & leefstijl als medicijn? Meld je dan aan voor de startup track: vitality, lifestyle as a medicine! Vitaliteitsproblemen en een aantal ziekten, zoals diabetes type 2 of obesitas kunnen met gerichte leefstijl-aanpassingen worden voorkomen en zelfs genezen. Tijdige en ingrijpende leefstijlverandering levert daarmee grote voordelen op voor mens en maatschappij. Werk jij ook aan product of dienst en wil je de inhoud van je product of dienst valideren en verbeteren? Meld je aan voor de Track: Lifestyle as a medicine georganiseerd door het Centrum voor Vitaliteit, TNO en InnovationQuarter binnen het Europese programma SHINE. [Link www.healtharchitects.nl]

Klik op onderstaande button voor meer informatie over deze track!Ondernemen met Aardobservatie & Satellietbeelden
Partner(s): SBIC Noordwijk

HUBspot Leiden en SBIC Noordwijk gaan voor ondernemers met nieuwe ideeën voor het gebruik aardobservatiedata en satellietbeelden een speciale track aanbieden tijdens Startup Academy.

Klik op onderstaande button voor meer informatie over deze track! 

Heb je vragen of twijfel je of de Startup Academy iets voor jou is? Laat het ons weten via program@hubspotleiden.nl!